SMF otvara treću fabriku u Srbiji

Bez autora
Apr 28 2010

Austrijski proizvođač kablova SMF planira da otvori treću fabriku u Srbiji, u koju će uložiti oko 250.000 evra. Lokacija za novi pogon se traži između Kovačice i Segedina i izbor je sveden na tri mesta. Kompanija SMF u Srbiji ima dve manje fabrike kablova, jednu kod Niša i drugu u vojvođanskom mestu Kovačica, kao zajedničko preduzeće sa srpskim partnerom. Pokazalo se da je bolje u Srbiji investirati sa lokalnim partnerom, pre svega ukoliko se želi profitirati od olakšica za investicije. Kompanija SMF u Mađarskoj zapošljava 14 ljudi, a u Srbiji više od 60. Celokupna proizvodnja pre 2000. godine bila je bazirana u Mađarskoj. Sve veće delove proizvodnje kablova vlasnik prebacuje u Srbiju. Firma SMF iz Austrije proizvodi kablove, najveći klijenti su joj železnica i autoindustrija. Prošle godine firma je imala promet od šest miliona evra i poslovala je sa profitom.

SMF otvara treću fabriku u SrbijiAustrijski proizvođač kablova SMF planira da otvori treću fabriku u Srbiji, u koju će uložiti oko 250.000 evra, kaže vlasnik te kompanije Berthold Felber.

On je kazao je da lokaciju za novi pogon traži između Kovačice i Segedina i da je izbor sveden na tri mesta. "Srbija ima mnogo prednosti u poređenju sa drugim zemljama regiona, Srbi su spremniji na dogovor nego drugi", kazao je Felber.

Kompanija SMF u Srbiji ima dve manje fabrike kablova, jednu kod Niša i drugu u vojvođanskom mestu Kovačica, kao zajedničko preduzeće sa srpskim partnerom.

Felber je istako da se pokazalo da je bolje u Srbiji investirati sa lokalnim partnerom, pre svega ukoliko se želi profitirati od olakšica za investicije.

Kompanija SMF u Mađarskoj zapošljava 14 ljudi, a u Srbiji više od 60, naveo je vlasnik i dodao da je celokupna proizvodnja pre 2000. godine bila bazirana u Mađarskoj. Felber je naglasio da sve veće delove proizvodnje kablova prebacuje u Srbiju.

Firma SMF iz Austrije proizvodi kablove, najveći klijenti su joj železnica i autoindustrija. Prošle godine firma je imala promet od šest miliona evra i poslovala je sa profitom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik